Az Ájurvédában minden az 5 sűrű elemből áll, melyek a következőek: föld, víz, tűz, levegő, éter. Ezek képviselik az öt állapotot, azaz az energia és az anyag minőségeit.

Ayurveda_csillagAz elemek mindenütt jelen vannak, minden dologban, végtelenül sokféle arányban és változatban. Az öt elem a teremtés dinamikus táncának részese: folyamatosan változnak és hatással vannak egymásra.

Az Ájurvéda gyógyító rendszerének megalkotásakor a rishik három életenergia vagy dosha létezéséről írtak. Minden dosha két sűrű elem kombinációja. Ez a 3 dosha felelős a testben és az elmében végbemenő minden fiziológiai pszichológiai folyamatért. Az emberek fizikai jellemzői, mentális képességeik és érzelmi tendenciáik is leírhatók a 3 dosha segítségével. Vata, pitta és kapha – ez a 3 dosha neve. Mindegyiknek specifikus funkciói vannak a fizikai testben, de nem egymástól elkülönülten működnek. Teljes egészség és jóllét csak akkor lehetséges, ha a doshák harmonikusan együttműködnek.

Fontos tudni, hogy a lényünkben lévő 3 dosha folytonosan változik az életmódunk és a környezetünk (pl. időjárás, évszakok stb.) függvényében. Ön tudja, hogy fizikailag, mentálisan és érzelmileg külön-külön milyen dosha alkatú? Tudja, hogy az Önt körülvevő tárgyak is hatnak az Ön doshaira és ezeken keresztül az életminőségére? Tudja, hogy az Ön által elfogyasztott ételek és azok minőségei, összetevői, az elkészítés módja is hatással vannak Önre? Tudja, hogy szabadidős tevékenységei és életritmusa is hatással vannak Önre a saját doshain keresztül? Vagy próbálkozott már többféle fogyókúrás módszerrel és egyik sem hozta meg a kívánt eredményt? Igen, az Ön doshai erre a területre is hatnak…

A mai információözönben ember legyen a talpán, aki ki tudja szűrni azt, hogy hogyan is tehetné minőségibbé az életét. Most egy olyan újdonság lehetőségét juttatjuk el Önnek, melyből rengeteget profitálhat a csak nálunk elérhető Ájurvédikus teszt kitöltése és értékelése során / után.

A konzultáció után Önenergia01

  • egyensúlyba kerülhet a doshaival,
  • a megfelelő étrend betartásával energikusabb lehet,
  • a megfelelő életmód kialakításával és betartásával búcsút inthet a fogyókúráknak,
  • rátalálhat az Önnek leginkább megfelelő aktív sporttevékenységre,
  • mindezek következtében minőségibb életet élhet, mely nem csak Önre, hanem otthonára, munkájára, szabadidejére is pozitív kihatással lehet!

Igen, a szükséges idő elteltével munkatársai / barátai és a családja is rácsodálkozhat Önre – nagyobb munkabírás fizikálisan és mentálisan is, élethez, helyzetekhez való hozzáállásában is pozitív változás következhet be. Ön akar élni ezzel a lehetőséggel? Mi is az a cél, amit nagyon szeretne elérni és jól jönne hozzá az ilyen segítség? Ha nem… akkor szeretné, hogy ismerősei / rokonai / barátai közül valaki élete végéig / mindörökké hálás legyen Önnek azért, mert eljuttatta hozzá ezt a lehetőséget, amivel ő előrébb léphet az Ön segítségének köszönhetően?

Örömmel látjuk a Harmónia Ház Ájurvédikus konzultációján!

Bejelentkezés:

hétfőn és pénteken 9-17 óra között
(+36)70/289-29-13

Szabolcsi Tamás

Ha nem vagyunk elérhetőek vagy nem vesszük fel a telefont, próbálkozzon újra!