A bioenergetika története az írott történelem legrégebbi korszakáig nyúlik vissza. Így vagy úgy ez a gyógymód mindig is létezett. Létezése felől maguk a “logikusok” és “materialisták” is meggyőződhetnek.

Bárki képes érzékelni a másik ember vagy állat testének melegét, tehát érzékeli bio-mezejének infravörös tartományát. Az akadémiai orvostudomány ezt a spektrumot termo-, azaz hő-diagnosztikával, míg az alternatív gyógyászat a természetgyógyász tenyerével méri. A természetgyógyászati célú felhasználása mellett ma már számos alkalmazási ágazata ismert. Az energiával való gyógyítás legvilágosabb, leginkább egyértelmű formáját jelenti a spirituális vagy szellemgyógyászat.

harmonia1

Bioenergetikusnak nevezzük azt a személyt, aki a vonatkozó egészségügyi jogszabályok szerint ilyen szakképzettséggel rendelkezik. Nagyon fontos tényező és az esetek többségében egyszerű, hatékony megoldás károsító földsugárzás vagy mesterséges sugárzás hatásától mentesülni.

A bioenergetikai vagy spirituális kezelések során az általános radiesztéziai vizsgálatot is elvégezzük.

04A természetgyógyászat a rászorulók bioenergetikai kezelésének számtalan módszerét ismeri. Földrészek és nemzetek technikái megjelenésben és kivitelezésben is különbözőek lehetnek. Egy dolog közös valamennyiben: a jó szándék, a segíteni akarás hatja át valamennyit. Vannak közös modellek, melyek világszerte használatosak, s amelyeket mi is alkalmazunk – ilyen az aura és a csakrarendszer, amik felépítik a finomenergiatesteket, valamint a szervezetet behálózó meridián rendszer.A bioenergetikusok különböző érzésekről számolnak be a kezükben: érezhetnek meleget, hideget, tűszúrást, rezgéseket, bizsergést stb. A betegek hasonló érzéseket írnak le a kezelés által érintett testrészükben. Kezelés közben kézzel tapogatjuk le a páciens energiamezejét, auráját. Az aura különböző rétegei a beteg fizikai, érzelmi, szellemi állapotát tükrözik. Az energiatöbblettel járó betegség egyfajta kidudorodást vagy melegséget okoz az aurában, míg az energiahiányos rendellenesség következtében az aura is vékonyabbá és hidegebbé válik, előfordulhat, hogy kilyukad. Bioenergetikai kezelés úgy történik, hogy a “rossz”, beteg energiát eltávolítjuk, majd a megfelelő helyen, a beteg szervben vagy testrészben pótoljuk a hiányzó energiát és az ellátó energiarendszert is korrigáljuk.

bioenergeticA kézből kijövő energiával végzett kezelés a kézrátétel, természetesen érintés nélkül is át tudjuk adni. Ez inkább technikai jellegű különbség, aminél sokkal fontosabb, hogy mentálisan ráhangolódjunk, megfelelően koncentráljunk a gyógyító feladatra, megfelelő lelki, meditatív állapotban legyünk és meditációval vagy imádsággal segítsük a gyógyulást. Az univerzum és a természet erőit vesszük igénybe és csak továbbítjuk a testen keresztül az isteni vagy kozmikus energiát. Bármilyen távolságról képesek vagyunk hatást gyakorolni a betegre.

05Energetikai és mentális, gondolati kapcsolat jön létre a gyógyító és a beteg között. A gondolatok előtt nincsenek sem térbeli, sem időbeli korlátok. A jó gondolatok – tűnjenek bármilyen lényegtelennek – mindig elérik a kívánt hatást.

Hogy az imént említett állítás a távgyógyításról egyáltalán nem alaptalan, arra utalnak azon tudományos kutatások, amelyek azt vizsgálták, hogy a több mérföldnyi távolságból küldött imádság miként javította az AIDS-es betegek állapotát, illetve azokét a páciensekét, akiket kardiológiai intenzív osztályon kezeltek.

csakrafotoTestünk mindent elárul és eltárol rólunk. A test beszél, csak észre kell vennünk. Ismertek a testalkat és a személyiség fontos jeleinek összefüggései, ezeket a gyógyításban és a diagnosztizálásban szintén alkalmazzuk. Az érzelem és a gondolatvilág fontos hatást gyakorol az egészségre. Az is igaz, hogy egy jól kondicionált test hozzájárul a személyiség fejlődéséhez. Minden gondolat és érzelem energetikai folyamatokat indít el az aurában, ami kihat a fizikai test működésére. Természetesen ehhez még hozzájárulnak az életmód, táplálkozás és külső környezeti tényezők. Ezeket a hatásokat bioenergetikusként minden alkalommal figyelembe vesszük. Ezeknek az elveknek a szem előtt tartásával végezzük a bioenergia kezeléseket.

 

Bejelentkezés:

hétfőn és pénteken 9-17 óra között
(+36)70/289-29-13

Szabolcsi Tamás

Fotó: Racskó Tibor

Ha nem vagyunk elérhetőek vagy nem vesszük fel a telefont, próbálkozzon újra!